Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияГЕРБ подходиха лековато към предложението за промени в Конституцията.

...
Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияГЕРБ подходиха лековато към предложението за промени в Конституцията.
Коментари Харесай

Проф. Киров от СУ: ГЕРБ подходиха лековато към Конституцията, има неприменливи предложения

Редактор: 

e-mail: 

кадър Нова телевизия

ГЕРБ подходиха лековато към предлагането за промени в Конституцията. Това сподели по Нова телевизия проф. Пламен Киров, началник на катедра " Конституционноправни науки " в Юридическия факултет на СУ.

Специалистът разяснява, че в ГЕРБ има положителни адвокати, само че се въздържа сред тях да сложи правосъдния министър Данаил Кирилов.

„ Това не е нова Конституция, 90 % е преписана от сегашната “, сподели проф. Киров. По съответния въпрос за премахването на Великото Народно заседание, очакван в новия главен закон, той разяснява, че то сякаш е отстранено, само че не напълно, тъй като са оставени правила за неговите решения в някои от текстовете.

Проф Киров счита, че е недопустимо нормално Народно заседание от 120 депутата да може да трансформира Конституцията, както плануват измененията. В други страни такива значими решения се подлагат на така наречен „ национално несъгласие “ - референдум, на който хората да кажат директно мнението си за такива промени.

Юристът разяснява и моментното положение на институциите у нас и по-точно връзките сред премиера и държавното управление и президента. „ Президентът и министър председателят би трябвало да могат да си приказват. Нещата в нашата политика станаха обаче персонални. Минахме една граница, от която връщане няма и те надали ще се проговорят отново в миналото “, разяснява проф. Киров. Той добави също, че крепко няма смяна на лицата в политиката ни, никакъв рестрат не е вероятен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР